Jelko Kacin: Napovedi niso dobre

»Nihče, ne otroci, dijaki, ne starši in učitelji ne bodo talci neodgovornih (nočnih) zabav,« je med drugim zapisal, kjer se je odzval na podatke o številu primerov novega koronavirusa na Hrvaškem in vnosa okužb v Slovenijo.

Prlekija-on.net, petek, 14. avgust 2020 ob 15:05
Kacin se je odzval na podatke o številu primerov novega koronavirusa na Hrvaškem in vnosa okužb v Slovenijo

Kacin se je odzval na podatke o številu primerov novega koronavirusa na Hrvaškem in vnosa okužb v Slovenijo

Vladni govorec za COVID-19, Jelko Kacin je na Twitterju napovedal, da bo vlada ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti. "Nihče, ne otroci, dijaki, ne starši in učitelji ne bodo talci neodgovornih (nočnih) zabav," je med drugim zapisal, kjer se je odzval na podatke o številu primerov novega koronavirusa na Hrvaškem in vnosa okužb v Slovenijo. Na Hrvaškem so namreč prejšnji dan zabeležili skupno več kot 200 novih okužb s koronavirusom, kar je največje dnevno število novih okužb od začetka epidemije na Hrvaškem.

Eno okužbo so zabeležili v občini Gornja Radgona

V četrtek zabeležili največ novih okužb po koncu epidemije, eno tudi v občini Gornja Radgona


Kacin še je ob tem zapisal, da "napovedi niso dobre. Vlada in NIJZ sta opozorila sosedo, a največ zase in vse nas storimo sami."

Se je pa Kacin znašel na naslovnicah hrvaških medijev, ko je v minulih dneh omenjal možnost, da bi Slovenija Hrvaško uvrstila na rdeči seznam. Hrvaški mediji so ob tem zapisali, da je Kacin takoj, ko se je vrnil z dopusta na Krku izjavil, da sedaj gre Hrvaška na rdeči seznam. Pozneje so objavili še, da se Kacin očitno ne boji korone, saj so zasledili, da se se je vrnil na Krk k svoji družinski vili, kjer je med drugim čisti svoj bazen.

Tvrdi da turisti nemaju povjerenja u naš zdravstveni sustav, no on očito nije među njima jer je prošlog vikenda boravio na Krku

Objavil/a Jutarnji dne Četrtek, 13. avgust 2020


Več v Slovenija