Uporabniki prejeli sporočilo s pozivom namestitve aplikacije OstaniZdrav

»NIJZ pri tem ni imel dostopa do telefonskih številk državljanov. Prenos in uporaba aplikacije sta popolnoma prostovoljni«, so ob tem pojasnili.

Prlekija-on.net, četrtek, 10. september 2020 ob 20:081
Vsebina SMS sporočila

Vsebina SMS sporočila

V četrtek je več uporabnikov mobilnih telefonov prejelo SMS sporočilo, kjer Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) poziva, da si uporabniki namestijo aplikacijo OstaniZdrav. "Spoštovani! Pomagajte zajeziti širjenje novega koronavirusa in si čim prej naložite aplikacijo #OstaniZdrav. Aplikacija je pomembna za vašo obveščenost o tveganju okužbe. Pomaga vam preprečiti, da bi z virusom nevede okužili svoje najbližje in lahko tudi najbolj ranljive," se glasi vsebina sporočila, poleg sta dodani tudi spletni povezavi za prenos aplikacije za Android in iOS telefone.

Kot so pojasnili na NIJZ, so pripravili kratko sporočilo (SMS), s katerim državljene vabijo k prenosu aplikacije OstaniZdrav. "NIJZ je k sodelovanju povabil vse slovenske mobilne operaterje, ki so svojim uporabnikom delili kratko sporočilo. NIJZ pri tem ni imel dostopa do telefonskih številk državljanov. Prenos in uporaba aplikacije sta popolnoma prostovoljni," so ob tem pojasnili.

Več informacij v zvezi z aplikacijo lahko dobite v centru za pomoč pri uporabi aplikacije na telefonski številki 080 17 87 ali preko elektronske pošte ekc@gov.si.



Več v Slovenija