Ukrepi bodo podaljšani za teden dni, osnovnošolci pa imajo še en teden počitnic

Za zdaj kaže, da bodo še en teden veljali ukrepi, kar se tiče omejitve gibanja ponoči, omejitve prehajanja med občinami ter prepovedi zbiranja več kot šest ljudi, osnovnošolci pa imajo še en teden počitnic.

Prlekija-on.net, petek, 30. oktober 2020 ob 08:05
Ukrepi bodo podaljšani, osnovnošolci pa imajo še en teden počitnic

Ukrepi bodo podaljšani, osnovnošolci pa imajo še en teden počitnic

Vlada je na četrtkovem večernem posvetu na Brdu pri Kranju skupaj s strokovno svetovalno skupino pregledala ukrepe in odločila o njihovem podaljšanju. Predsednik vlade Janez Janša pa je nekaj po polnoči sporočil, da "število obolelih za covid bo glede na projekcije žal vsaj še nekaj časa naraščalo. Ukrepi bodo zato jutri podaljšani za teden dni. A če bomo dosledni in bomo vsi z odgovornim obnašanjem podprli napore zdravstvenih delavcev, lahko čez 7 do 10 dni pričakujemo postopno sproščanje."

Kako bo s šolanjem v naslednjih tednih?

Počitnice naj bi podaljšali do 8. novembra


Podrobnosti glede podaljšanja ukrepov bodo pristojni ministri predstavili danes dopoldne na novinarski konferenci. Za zdaj kaže, da bodo še en teden veljali ukrepi, kar se tiče omejitve gibanja ponoči, omejitve prehajanja med občinami ter prepovedi zbiranja več kot šest ljudi. Kako bo v naslednjem tednu glede šolanja, pa še zaenkrat ni jasno.

Je pa vladni govorec Jelko Kacin za TV Slovenija že potrdil, da bodo prihodnji teden vrtci še naprej delovali v omejenem obsegu, v osnovnih šolah se nadaljujejo počitnice, dejavnosti v srednjih šolah in visokošolskih zavodih pa bodo potekale na daljavo.

Zagotavljamo dodatne kapacitete slovenskemu zdravstvu, število obolelih za #covid bo glede na projekcije žal vsaj še...

Objavil/a Janez Janša dne Četrtek, 29. oktober 2020


Več v Slovenija