Vlada za 30 dni podaljšala epidemijo

Odlok začne veljati 18. novembra 2020 in velja 30 dni.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. november 2020 ob 19:29
Odlok začne veljati 18. novembra 2020 in velja 30 dni

Odlok začne veljati 18. novembra 2020 in velja 30 dni

Vlada je na današnji dopisni seji razglasila epidemijo nalezljive bolezni COVID-19 na območju celotne države in velja 30 dni. Izdala je Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije. Odlok začne veljati 18. novembra 2020 in velja 30 dni.

"V Republiki Sloveniji se glede na uradne podatke o številu okuženih soočamo z drugim valom epidemije nalezljive bolezni COVID-19. Še vedno smo priča njenemu hitremu širjenju med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco. Aktualne epidemiološke razmere v zvezi s širjenjem okužbe z virusom SARS-COV-2 zahtevajo ponovno, a časovno omejeno, razglasitev epidemije na celotnem območju Republike Slovenije, saj vse statistične regije dosegajo oziroma presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije," sporočajo z Ministrstva za zdravje.

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Kacin sporočil, da bo epidemija podaljšana


Glede na navedeno je Vlada Republike Slovenije na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih epidemijo nalezljive bolezni COVID-19 razglasila na območju celotne države.

"Vlada je na predlog Ministrstva za zdravje podaljšala epidemijo za 30 dni. Kljub postopnemu umirjanju rasti okužb je situacija resna, pritisk na bolnišnice še ne pojenja. Dodatni ukrepi bi morali učinkovati v 14 dneh, do takrat bomo pripravili načrt postopnega in nadzorovanega sproščanja," pa je ob tem sporočil minister z zdravje, Tomaž Gantar.

Deana Potza, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Izrečenih za 53.200 evrov sankcij; na Štajerskem tudi primer fizičnega napada na inšpektorje
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija