Gledališka predstava in darila za dvesto otrok

Da lahko sodelovanje med Ljubljano in Ljutomerom obrodi nekaj dobrega, so v tem predprazničnem času dokazali člani ljutomerskega Lions kluba in Lions kluba Viva iz Ljubljane, katerega članice so samo ženske. Povezovalni člen med kluboma sta bili članica ljubljanskega kluba, prleška rojakinja Vika Potočnik in upokojena ravnateljica OŠ Mala Nedelja Nada Tomanič.

petek, 23. december 2011 ob 22:101

Bogoslužje ob Božiču

Pred bližajočimi božičnimi prazniki je bilo poskrbljeno tudi za praznično vzdušje vernikov v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Tako je 22. decembra dopoldne ob 11. uri v jedilnici doma potekala rimokatoliška maša. A istega dne popoldne so se v domski kapelici, v pritličju doma, zbrali evangeličani.

petek, 23. december 2011 ob 18:10

V Veržeju na ogled najrazličnejše jaslice

Zavod Marianum Veržej - Center DUO skupaj z Društvom ljubiteljev jaslic Slovenije, Termami Banovci in Občino Veržej že četrto leto zapored organizira Razstavo slovenskih jaslic, tokrat s poudarkom na stoletnih jaslicah iz vseh kontinentov sveta, svojevrstno sporočilo pa dajejo predvsem otroške jaslice, ki jih vsako leto izvirno izdelajo v vrtcih.

petek, 23. december 2011 ob 15:451

Direktor PU MS sprejel dva policista in občanko, ki so rešili človeško življenje

Direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš, je v petek, 23. decembra dopoldne sprejel občanko Andrejo Koščak in ljutomerska policista Kumer Simona ter Gašparič Mirana, ki sta na podlagi obvestila občanke pred prihajajočim vlakom s tirov rešila 80-letno žensko.

petek, 23. december 2011 ob 12:15

Praznično voščilo poslanca Franca Jurše

Leto se počasi poslavlja in vzbuja občutek otožnosti za tistim, kar odnaša s seboj. A hkrati se z bližajočim se novim letom v nas prebuja radovednost, hrepenenje in vznemirjenje ob novih ciljih, sanjah in izzivih, ki nas čakajo. Naj bo novo leto 2012 polno zdravja, sreče, osebnega zadovoljstva in uresničenih želja. Želim vam mirne in vesele božične praznike v krogu vaših najdražjih.

četrtek, 22. december 2011 ob 07:40

Lions klub Ljutomer odprl razstavo otroških del »Plakat miru«

Splošna knjižnica Ljutomer in Lions klub Ljutomer sta v soboto, 17. decembra, priredila otvoritev razstave del učenk in učencev, ki so sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju Lions clubs International Plakat miru.

ponedeljek, 19. december 2011 ob 19:021

Predpraznično o razvadah

Na Osnovni šoli Radenci so se v okviru krožka Rdečega križa, ki ga kot mentorica vodi Simona Celec, izredno uspešno dogovorili za vsebine nekaterih razrednih ur po oddelkih. Tako bodo obiski aktivistov Rdečega križa opravljeni v šolskem letu 2011 / 2012 kar v ducat oddelkih. Tako so konec meseca oktobra devetošolci opravili destigmatizacijsko delavnico o mamilih, sredi meseca novembra so šestošolke in šestošolci spregovorili o škodljivosti kajenja ter ob tem podpisovali osebno izjavo ...

nedelja, 18. december 2011 ob 23:16

Čestitka Občine Ljutomer vsem občankam in občanom ob prihajajočih praznikih

Drage občanke, dragi občani!

petek, 16. december 2011 ob 23:431

Hiša eksperimentov na obisku

V torek, 13. 12. 2011, nas je na osnovni šoli Križevci obiskala ekipa iz Hiše eksperimentov v sklopu aktivnosti "Bliža znanosti se cesta, nje se, ljubca! veselim."

petek, 16. december 2011 ob 14:40

Tašča prinesla Borštnikovo nagrado Jerneju Šugmanu

Dvorana v ljutomerskem kulturnem domu je bila premajhna za vse, ki so si želeli ogledati večkrat nagrajeno burlesko Ko sem bil mrtev v izvedbi ansambla SNG Drama Ljubljana.

petek, 16. december 2011 ob 14:361