Ikone ekumenstva v Radencih

Dan po prvi adventni nedelji (simbolično pa na 29. november, nekdanji Dan republike v SFRJ) je bila v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, odprta razstava pravoslavnih ikon dveh avtorjev: akademskega slikarja Dušana Neškovića iz Šabca ter Alimpija Košarkoskega iz Makedonije. Razstavo je pripravilo Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost, s sedežem v Mariboru. Predsednik tega društva Rade Bakračević (sicer domačin v Radencih), je prevzel vlogo avtorja razstave.

torek, 30. november 2010 ob 13:00

Grossmannov festival sprejet v EFFFF

Grossmannov festival je 14. novembra postal najnovejši član Evropske federacije festivalov fantastičnega filma (European Fantastic Film Festivals Federation), največje mreže festivalov žanrskega filma na svetu, s člani v 16 državah in s skupnim občinstvom približno 600.000 ljudi.

nedelja, 28. november 2010 ob 21:59

4. razstava Tatjane Mijatović pri Sveti Ani

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, že drugo sezono poteka likovna delavnica za odrasle, ki jo vodi akademska slikarka, magistrica umetnosti, Saša Bezjak iz Gornje Radgone. Pred tem je ta delavnica potekala dve sezoni v Gornji Radgoni in vsa ta leta se je udeležuje tudi Tatjana Mijatović iz Radenec.

nedelja, 28. november 2010 ob 11:06

Alma Ajka za smeh in razmislek

V petek, 26. novembra, je v Domu kulture Ljutomer nastopila Maja Gal Štromar v dovršeni predstavi, monokomediji Alma Ajka. Maja je z igro prikazala svoj širok ustvarjalni razpon z igranjem, petjem in govorico ter gledalce popeljala na kratko potovanje notranje preobrazbe in jim prikazala aktualne teme na malo drugačen način, ob katerih so se lahko nasmejali in hkrati zamislili.

petek, 26. november 2010 ob 23:09

Folklorni večer v Veržeju

Sekcija LEŠČEČEK (KD Slavko Osterc Veržej) pripravlja svoj letni dogodek – folklorni večer. Pesem in ples, ples in pesem ... s svojim prepletom ustvarjata zgodbo. Pričakujemo Vas v soboto, 27.11.2010 ob 19. uri, v Kulturnem domu v Veržeju.

torek, 23. november 2010 ob 18:58

Umetnine na Dunaju

Likovno društvo Gornja Radgona, ki ga kot predsednica vodi Eva Žula, je v sodelovanju s turistično agencijo Dvoršak iz Lomanoš izvedlo v soboto, 20. novembra, ekskurzijo na Dunaj. Udeleženci ekskurzije, bilo jih je skupno 50, so si ogledali retrospektivno razstavo del mehiške umetnice Fride Kahlo, po želji pa tudi razstavi »Mir in svoboda« Pabla Picassa in »Risbe genija« Michelangela Buonarrotija ter razstavo Cezanne-Picasso-Giacometti, pa tudi razstave drugih umetnikov ...

nedelja, 21. november 2010 ob 00:40

53 razstavljenih del

V galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru je v petek, 19. novembra,  bila otvoritev razstave likovnih del udeležencev in nagrajencev 6. bienala slik malega formata (do formata 40x60), Ljutomer 2010. Razstavo je odprla županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v spremljajočem kulturnem programu pa je nastopil Cvenski oktet pod vodstvom svojega zborovodje Tihomirja Babiča.

sobota, 20. november 2010 ob 00:49

Kinopredstava ta teden odpade

Splošna knjižnica Ljutomer, enota Kino in Dom kulture, obvešča obiskovalce kinopredstav, da v nedeljo, 21. 11. 2010, odpade kinopredstava z naslovom MARMADUKE, ki je bila predvidena ob 17. 30 uri.Zaradi odsotnosti strokovnega delavca lahko v zvezi z uporabo Doma kulture Ljutomer in Kulturnega doma Mala Nedelja do nadaljnjega kontaktirate na tel. številko 02/584 12 36 oz. po e-pošti: silva.kosi@lju.sik.si . Obveščamo vas, da do nadaljnjega ne bomo predvajali filmov v Domu kulture. Prosimo ...

petek, 19. november 2010 ob 12:23

Miklošičevi dnevi 2010

V Ljutomeru so se danes pričeli Miklošičevi dnevi, ki bodo potekali do 25. novembra. Z Miklošičevimi dnevi se ohranja spomin na jezikoslovca Franca Miklošiča, po katerem se tudi imenuje gimnazija v Ljutomeru. Na dnevih prikazujejo ustvarjalnost mladih, opozarjajo na občutljiva in zanimiva vprašanja preteklosti, sedanjosti ter usmerjajo v prihodnost, krepijo medkulturni dialog in nadgrajujejo znanje materinščine.

četrtek, 18. november 2010 ob 16:22

Gradnja dvigala v Splošni knjižnici Ljutomer

Kolektiv Splošne knjižnice Ljutomer obvešča, da se bo v prihodnjem tednu v Splošni knjižnici Ljutomer pričela izgradnja dvigala. S to veliko pridobitvijo bo omogočen dostop do knjižničnega gradiva in storitev vsem uporabnikom.

četrtek, 11. november 2010 ob 14:492