Na ogled prve fotografije natečaja Lepote Prlekije II

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer prireja nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv, pokrajino, ... iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi. Doslej nam je fotografije poslalo 9 avtorjev.

nedelja, 20. maj 2012 ob 19:331

Razstava traktorjev – »oldteimerjev« že osmič pod starogorskimi lipami

Društvo za ohranjanje tehnične, kulturne in premične dediščine Oldtimer Stara Gora je v nedeljo, 13. maja, pripravilo že 8., tradicionalno razstavo traktorjev s sejmom rabljene opreme, na katerem je bila predstavljena dediščina naših prednikov z letošnjim poudarkom na prikazu predelave zrnja in mleka, ter tudi razvitjem društvenega praporja, katerega boter je Občina Sveti Jurij ob Ščavnici.

torek, 15. maj 2012 ob 14:426

Foto natečaj Lepote Prlekije II

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer prireja nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv, pokrajino, ... iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi.

četrtek, 10. maj 2012 ob 10:01

Na 2. Red Bull Flugtag-u tudi prleška ekipa

V Slovenijo, natančneje v Ljubljano, 16. junija prihaja 2. Red Bull Flugtag, na katerem bo nastopila tudi prleška ekipa. Ekipa Prleškega študentskega kluba se je odločila sestaviti letalno mojstrovino, s katero bo poskusila poleteti čim dlje ter pustiti dober umetniški vtis.

torek, 17. april 2012 ob 10:43

Petek trinajsti

Petek trinajsti je znan kot eden izmed najbolj nesrečnih dni v letu. Strah pred petkom trinajstim ima celo ime! Imenuje se paraskavedekatriafobija ali paraskevidekatriafobija. To je posebna oblika triskaedekafobije, strahu pred številom trinajst. Strah pred petkom trinajstim je torej tako zelo razširjen, da je dobil strokovni izraz. Kot zanimivost naj dodam, da samo v ZDA za njim trpi približno 20 milijonov ljudi.

petek, 13. april 2012 ob 00:104

Velikonočna sobota v Železnih Dverih

Ne samo, da je bilo vreme radodarno s prepotrebnimi kapljami dežja, praznik je prinesel tudi posebnosti. Na posnetku vidite tudi ljubezen, katera je med čmrlji, ti tako zanimivi posebneži imajo tudi zanimiv ljubezenski ritual. Samica je tista, ki izbranca nosi naokrog medtem ko on izpolnjuje svoje poslanstvo.

sobota, 7. april 2012 ob 20:453

1. april, dan norčavosti

Prvi april ali dan norcev poznamo v številnih državah po svetu kot prav poseben praznik. To sicer ni dela prost dan, delo na ta dan namreč poteka povsem običajno. Kljub temu pa se ljudje vsako leto znova 1. aprila radi pošalijo na račun drugih, ki jim tega ne smejo zameriti.

nedelja, 1. april 2012 ob 18:17

30. februar

Na Švedskem so želeli odpraviti švedski koledar, zato je leta 1712 29. februarju na Švedskem sledil še 30. februar. Takrat je švedsko kraljestvo vključevalo tudi Finsko. Od leta 1700 je želelo v štiridesetih letih postopoma preiti na gregorijanski koledar, zato so nameravali izpuščati prestopne dneve.

torek, 28. februar 2012 ob 22:343

Specialna enota teroristom preprečila zaprtje akademije

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so tudi letos skupaj s kolektivom termalnega kopališča Banovci med zimskimi šolskimi počitnicami pripravili preventivni projekt za otroke, Policijska akademija detektiva Frančeka. Otroci tako na zanimiv način spoznavajo delo policistov, v sredo pa je bila na vrsti "Velika akcija", kjer so dobili grozilno pismo, da je nekdo ugrabil štiri ljudi in da morajo takoj zapreti policijsko akademijo.

sreda, 22. februar 2012 ob 13:509

Sneženi Kralj Matjaž še pri Mali Nedelji

Končno je zapadlo toliko snega, da so lahko malonedeljski Pohodniki svoje znanje in umetniško žilico predstavili domačinom in sprehajalcem - gostom Bioterm. V središču Male Nedelje so izdelali repliko sneženega Kralja Matjaža, za katerega so prejeli mnogo priznanj in zmagali na tekmovanju v Črni na Koroškem.

četrtek, 16. februar 2012 ob 17:562