Borut Pahor prejel popotni list Republike Prlekije

Predsednik RS Borut Pahor je prišel na uradni obisk na sedež ambasade Republike Prlekije, katera je bila odprta na sejmu v Kranju. Prejel je popotni list naše Republike Prlekije in obljubil, da bo z veseljem prišel večkrat pogledat, kako deluje naša republika. Irazil je pohvalo, obenem pa poudaril, da je pomebno ljudi združevati ter jim na tak način vlivati pozitivne energije.

petek, 8. februar 2013 ob 21:462

Sodeluj v foto natečaju »Prlekija«

Prleški študentski klub je razpisal fotografski natečaj na temo »Prlekija«. Na natečaju lahko sodelujejo samo študentje in dijaki iz Prlekije in traja do vključno 28. februarja 2013.

ponedeljek, 4. februar 2013 ob 09:31

Beli lev varuje KUS pri Svetem Juriju ob Ščavnici

V letnem avditoriju KUS-a pri Svetem Juriju ob Ščavnici, pred vhodom v Mladinski klub Jama, je pred dnevi obiskovalce pozdravila velikanska levja glava, narejena iz snega. Izvedeli smo, da je čudovito skulpturo izdelal domačin Marko Šijanec. Malonedeljski Pohodniki so že nekoliko v skrbeh, da jim bodo sosedje jürjovčani močno konkurirali naslednje leto v Črni na Koroškem.

sreda, 30. januar 2013 ob 22:11

Kralj Matjaž na konju zmagovalec tekmovanja v Črni na Koroškem

Na pobočju Pece pri Črni na Koroškem je v soboto, 26. januarja, potekal osrednji dogodek tradicionalne tridnevne prireditve Gradovi Kralja Matjaža. Kar 80 ekip z več kot šeststo graditelji je tekmovalo v gradnji snežnih skulptur.

nedelja, 27. januar 2013 ob 09:105

Romanca z duhovi

Ghostly romance je projekt, ki predstavlja ljubezensko zgodbo med grajskimi dekleti in duhovi. Projekt je bil posnet na ptujskem gradu, avtor pa je fotograf Jure Vilčnik.

torek, 22. januar 2013 ob 12:43

8-metrski snežak v Trnovcih

Obilica snega, ki je zapadel že prejšnji teden je med vikendom kar vabil ljudi, da z grajenjem snežaka prebudijo otroka v sebi. Tako so prijetno s koristnim združili tudi vaščani Trnovec, vasi občine Sveti Tomaž, ki so pred gasilskim domom PGD Trnovci postavili snežaka velikana.

ponedeljek, 21. januar 2013 ob 21:51

Mini snežak

Pri vhodu v Frizerski salon Tanja in bife KRIM pri Mali Nedelji, goste pričaka majhen snežak, katerega so izdelale natakarice in frizerke.

nedelja, 20. januar 2013 ob 09:18

Pri Mali Nedelji so si postavili svojega vladarja

Pri Mali Nedelji so se odločili, da ne bodo čakali razrešitve vladne krize, ampak so si kar sami postavili svojega vladarja in to kar iz snega. Ker v Sloveniji trenutno ni mogoče najti poštenega voditelja, so posegli v zgodovino. Iz podzemlja Pece so poklicali Kralja Matjaža, ki ni imel nič proti, da bo kraljeval v središču vasi do prve odjuge. Potem bo počasi odšel sam, brez pozivanja k odstopu, pa tudi na morebitnih predčasnih volitvah ne bo kandidiral.

sobota, 19. januar 2013 ob 17:431

Nočni sprehod po zasneženem Ljutomeru

Te dni naše kraje prekriva debela snežna odeja, ki je v zadnjih nekaj letih bolj izjema kot pravilo. V noči na nedeljo naj bi po vremenskih podatkih pričelo deževati, nova ohladitev pa naj bi naše kraje spet zajela v torek.

sobota, 19. januar 2013 ob 16:47

Ponekod so že v letu 2013

Slovenija je danes v pričakovanju novega leta, v novo leto pa so že vstopili prebivalci na idiličnih tihomorskih otokih Samoa, Tokelau in Kiribati, v letu 2013 pa so tudi že na Tongi, Fidžiju in Novi Zelandiji.

ponedeljek, 31. december 2012 ob 12:36