Od sobote ponovno spremembe pri vstopu v državo

S spremembami odloka se zmanjšuje število izjem za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. julij 2021 ob 16:36
Od soboto so bodo na mejnih prehodih spremembe

Od soboto so bodo na mejnih prehodih spremembe

Vlada je na današnji seji podaljšala ukrepe, ki že veljajo, in spremenila odlok o določitvi pogojev vstopa, ki bo veljalo od sobote pa do vključno srede, 14. 7. 2021. Pri vstopu v Slovenijo iz t. i. zelenih držav sprememb ni.

Za osebe, ki v Slovenijo vstopajo iz držav na oranžnem seznamu pa je nekaj sprememb. V državo bodo lahko brez napotitve v karanteno vstopali vsi, ki imajo ali evropsko digitalno potrdilo ali digitalno covid potrdilo tretje države. Oseba, ki ne bo predložila ustreznega dokazila, bo napotena v 10-dnevno karanteno na domu. Tujcu brez prebivališča v Sloveniji bo vstop dovoljen le z napotitvijo v karanteno in če lahko nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno.

Spreminjajo se tudi pogoji za prihod iz rdečih in temnordečih držav

Spremembe na zelenem seznamu držav


Oseba, ki prihaja z območja na rdečem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če predloži potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike. Potrdilo o prebolelosti in potrdilo o cepljenju se upoštevata tudi, če sta del digitalnega covid potrdila (EU ali tretja država). Oseba, ki takega dokazila ne predloži, bo napotena v karanteno na domu za deset dni. Tujcu brez prebivališča v Sloveniji bo vstop dovoljen le z napotitvijo v karanteno, tujcu brez prebivališča v Sloveniji bo vstop dovoljen le z napotitvijo v karanteno, če predloži negativni rezultat testa PCR in če lahko nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno.

Oseba, ki prihaja z območja na temnordečem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če predloži potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike. Potrdilo o prebolelosti in potrdilo o cepljenju se upoštevata tudi, če sta del digitalnega covid potrdila (EU ali tretja država). Oseba, ki ne predloži takega dokazila, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

S spremembami odloka se zmanjšuje tudi število izjem za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu.



Več v Slovenija