To so najodmevnejše objave v letu 2017

V fotografijah so predstavljeni eni od najbolj branih člankov v letošnjem letu na našem portalu

Prlekija-on.net, nedelja, 31. december 2017 ob 13:171
Prlekija-on.net

Prlekija-on.net

Leto 2017 se izteka, zato smo se na portalu ozrli nazaj ter preverili, katere novice so v iztekajočem se letu pritegnile največ pozornosti naših bralcev. Kot vsa leta do sedaj, je tudi to leto z naskokom največ pozornosti pritegnila rubrika Črna kronika, saj jih je od desetih najbolj branih člankov, kar sedem iz te rubrike. Zato se bomo pri tej lestvici najbolj branih novic osredotičili nekoliko bolj enakomerno na članke iz vseh rubrik ter po posameznih mesecih v letu.

Spodaj so v fotografijah predstavljeni eni od najbolj branih člankov v letošnjem letu, na koncu pa najdete še seznam absolutno najbolj branih novic na portalu v letu 2017, kjer jih je sedem iz črne kronike, dve pa o letošnji zmagovalki Kmetije 2017 Mileni Žižek.

Januar 2017
V januarju je odmevala novica, da je letošnja zima omogočila, da edino smučišče v Prlekiji spet obratuje. Smučišče Globoki klanec v Hranjigovcih je namreč v začetku tega leta imelo eno boljših sezon, zgodil pa se je tudi zgodovinski trenutek, saj so smučišče prvič umetno zasneževali.

Smučišče Globoki klanec

Ob koncu januarja je tudi Prlekijo zajela rokometna evforija, saj so si naši rokometaši na svetovnem prvenstvu v Franciji priborili bronasto medaljo, medalja pa je po zaslugi Ormožana Marka Bezjaka in "prleškega zeta" Mateja Gabra prišla tudi v Prlekijo. Ob tem so pripravili tudi sprejeme v Ormožu in Cvetkovcih.

Rokometna evforija v Prlekiji

Februar 2017
V februarju je v Prlekiji prvič, od kar je vzhodni del Slovenije dobil svojo HNMP enoto novembra lani, posredoval helikopter slovenske policije s helikoptersko nujno medicinsko pomočjo (HNMP).

HNMP V Ljutomeru

V februarju je bila zelo brana tudi lepša novica, o tradicionalnem Fašenku v Lotmerki, kjer se je predstavilo deset skupin.

Fašenk v Lotmerku

Marec 2017
Marca sta vas najbolj pritegnili novici o 7. Zobl žuru v Ljutomeru ter članek o Prlečki, ki je Slovenijo prvič popeljala na prestižno lepotno tekmovanje.

7. Zobl žur

Ksenija Filipič

April 2017
Aprila je odmevala žalostna novica o delovni nesreči, kjer se je na delavca prevrnil valjar, posredoval pa je ponovno helikopter HNMP.

Delovna nesreča

Zelo zanimiva pa vam je bila tudi novica o nenavadnem vozu, ki je peljal skozi Ljutomer.

Nenavadni voz

Maj 2017
Maja se vas je dotaknila vest o Gregorju, ki je na španski Ibizi z motornim kolesom doživel prometno nesrečo ter si pri tem hudo poškodoval hrbtenjačo. Za njega so organizirali številne dobrodelne prireditve.

Gregor Fekonja

V maju je tudi čas za prvomajske pohode. Eden izmed takšnih je tradicionalni pohod na Jeruzalem in Svetinje, ki tradicionalno pritegne številne pohodnike ter pozneje tudi bralce.

Pohod na Jeruzalem

Junij 2017
Junija je najbolj odmevala novica o enem izmed največjih požarov v naših koncih v zadnjih desetletjih, ko je v podjetju Eko Plastkom izbruhnil obširni požar. V juniju je bilo nato še vsaj deset novic, ki so med najbolj branimi na našem portalu ter povezane s tem požarom.

Velik požar v Ljutomeru

V juniju je bil tudi čas arbitraže, kar je vplivalo tudi na nekatere prebivalce Prlekije, saj je na Razkrižju po razsodbi arbitražnega sodišča na Hrvaškem ostalo 35 slovenskih državljanov.

Arbitraža Razkrižje

Julij 2017
Tudi v juliju je na prvih mestih bila žal črna kronika in huda prometna nesreča v Žerovincih, kjer so bili poškodovani tudi otroci.

Prometna nesreča v Žerovincih

V juliju pa ste bralci zelo veliko pozornosti namenili tudi članku, Kje vse gučijo prleško?

Prleško narečje

Avgust 2017
Avgusta sta poleg številne črne kronike, nekoliko bolj odmevala dogodka, ko je Borut Pahor prvi dan svojega pohoda čez Slovenijo zaključil v spremstvu Anke Alt in s prleško lubenico v roki ter Prlečke, ki so bile v igri za Miss Universe Slovenija 2017.

Borut Pahor v Prlekiji

Miss Universe Slovenija

September 2017
Septembra sta bili med odmevnejšimi novicami, da se je v Ljutomeru ena kavarna odprla, druga zaprla ter vest o nastopu Milene Žižek v šovu Kmetija.

Kavarna Metropol

Milena Žižek

Oktober 2017
Med oktobrskimi odmevnejšimi novicami najdemo 8. obletnico delovanja Dioniz bara v Ljutomeru ter odprtje trgovine Pepco v Ljutomeru.

Dioniz

Pepco Ljutomer

November 2017
V novembru je spet bilo veliko črne kronike, med njimi najbolj brana novica o požaru v bližini avtobusne postaje v Ljutomeru ter o Medžimurki in Prleku, ki sta s poročno fotografijo na spletu postala pravi hit.

Požar

Medžimurka in Prlek

December 2017
V decembru pa je brez prave konkurence bil članek o zmagovalki Kmetije 2017, Mileni Žižek, ki je v Prlekiji gostila srečanje tekmovalcev šova.

Milena Žižek

Med bolj branimi novicami je bila tudi tista o ljutomerskem drsališču, saj so letos uvedli nekaj novosti.

Drsališče Ljutomer

Absolutno najbolj brane novice na portalu v letu 2017:
  1. Milena v Prlekiji gostila srečanje tekmovalcev Kmetije 2017
  2. V ljutomerski industrijski coni izbruhnil velik požar
  3. Pogrešanega našli mrtvega
  4. Za 38-letnika naj bi bila usodna podhladitev
  5. V bližini avtobusne postaje v Ljutomeru zagorelo več vozil
  6. V šovu Kmetija se bo za 75 tisoč evrov potegovala tudi Milena iz Grab pri Ljutomeru
  7. Na delavca se je prevrnil valjar, posredoval helikopter HNMP
  8. Pomagajmo Gregorju iz Ormoža
  9. V trčenju treh osebnih vozil, poškodovanih šest oseb, dva otroka huje
  10. 19-letnik iz okolice Ormoža podlegel poškodbam
Na našem portalu smo sicer v letu 2017, ki je hkrati tudi 12. leto delovanja portala, objavili preko 3.200 člankov, več kot 55 tisoč fotografij in 300 videoposnetkov, portal pa je obiskalo več kot 2 milijona obiskovalcev, ki so na strani kliknili več kot 20 milijonov krat.



Več v Portal

Portal Prlekija-on.net je star 18 let

Spletni portal Prlekija-on.net je star 18 let

ponedeljek, 1. januar 2024 ob 11:05
Najbolj brane objave v letu 2023

To so najbolj brane objave na Prlekija-on.net v letu 2023

nedelja, 31. december 2023 ob 12:42
Vesele praznike in srečno 2024

Vesele praznike in srečno 2024

nedelja, 24. december 2023 ob 09:49