Minister Gantar za uvedbo karantene za slovenske turiste, ki se vračajo s Hrvaške

Hkrati pravi, da je ljudem treba dati tudi čas, da se vrnejo domov, med drugim tudi zato, ker bi bilo množično izdajanje karantenskih odločb nemogoče izvesti.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. avgust 2020 ob 16:09
Se dopustnikom ob vračanju s Hrvaške obeta karantena?

Se dopustnikom ob vračanju s Hrvaške obeta karantena?

Minister za zdravje Tomaž Gantar se je danes sestal s predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS). Napovedal je, da bo ministrstvo v tem tednu v javno obravnavo posredovalo Zakon o dolgotrajni oskrbi, ki odpravlja mnoge krivice, ki se danes dogajajo starejšim, so sporočili iz Ministrstva za zdravje.

"Če smo na eni strani država, ki ima nadpovprečno število postelj v domovih, imamo na drugi strani podpovprečno število tistih, ki lahko kljub svojim težavam, boleznim živijo doma. Zakon poskuša reševati obe področji - omogočiti starejšemu človeku, da bo čim dlje lahko živel v svojem okolju in na drugi strani, da bo standard in dosegljivost institucionalnega varstva starejših boljša in večja," je dejal minister.

Bo ob prihodu s Hrvaške kmalu potrebno v karanteno?

Strokovna skupina za COVID-19 predlaga karanteno za prehod iz Hrvaške, Hojs napoveduje strožji režim


Minister državljanom odsvetuje dopustovanje na Hrvaškem

Ob zaključku sestanka je minister komentiral tudi epidemiološko situacijo in vnose okužb s Hrvaške. Povedal je, da je smiselno uvesti karanteno za slovenske turiste na Hrvaškem, a je ljudem treba dati tudi čas, da se vrnejo domov, med drugim tudi zato, ker bi bilo množično izdajanje karantenskih odločb nemogoče izvesti.

Minister državljanom v tem trenutku odsvetuje dopustovanje na Hrvaškem, saj je izpostavljanje nevarnosti okužbe neodgovorno - s tem ogrožamo sebe in svoje sodelavce ter svojce, je povedal.



Več v Slovenija