Hudi maček vabi v svoje kremplje

V Ljutomeru v atriju Mestne hiše je v petek, 3. junija, odprla svoja vrata gostilna Pri hudem mačku. Za dobro počutje gostov so poskrbeli s prigrizki in domačo vinsko kapljico. Za glasbeno podlago je s svojimi disco ritmi iz 70-ih in 80-ih let skrbel "human juke-box" GT OBLIVIOUS. V soboto bo v gostilni koncert skupine Noreia Band, 4 članske skupine, ki se poigrava s tradicionalnimi melodijami z Irske, Bretonije in drugih koncev sveta. Vstopnine ni.

petek, 3. junij 2011 ob 18:2311

Slovesno ob 140-letnici gasilstva v Ljutomeru

V Ljutomeru bo letos slovesno ob 140-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer. Zanimive prireditve ob tej visoki obletnici se bodo vrstile skozi cel junij, Leonardo Markovič, predsednik PGD Ljutomer pa je danes na novinarski konferenci skupaj z županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, podrobno predstavil celoten program obletnice:

sreda, 1. junij 2011 ob 18:451

Koledar prireditev v občini Ormož junij 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in okolici v juniju.

sreda, 1. junij 2011 ob 10:17

Koledar prireditev v občini Ljutomer junij 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v juniju.

torek, 31. maj 2011 ob 21:11

Zmagovalci prvih vaških iger so mladi tekmovalci iz Radoslavec

Zaradi dežja so se organizatorji prvih vaških iger v Drakovcih pri Mali Nedelji odločili igre s sobote prestaviti na nedeljo. S svojo odločitvijo so zadeli v polno, saj so se v nedeljo dopoldne ob Muzeju kmečkega orodja Cirila Voršiča v prelepem, toplem vremenu zbrali številni gledalci, ki so z bučnim navijanjem spodbujali tekmovalce devetih ekip.

nedelja, 29. maj 2011 ob 20:58

V Unterhundu žgali Eightbomb & Nero Burns

V petek, 27. maja, je v ormoškem Unterhundu v organizaciji Mladinskega centra Ormož (MCO) potekal Rockabilly večer s skupinama Eightbomb & Nero Burns. Skupina Nero Burns je publiki poznana že iz Grossmanovega festivala, kjer so igrali na dobro obiskanem Zombie walk-u. Skupina Eightbomb pa se je Sloveniji predstavila v letošnji sezoni "Slovenija ima talent". V Unterhundu so potrdili da v njihovem primeru to definitivno drži.

sobota, 28. maj 2011 ob 12:36

Vabljeni na Salon Jeruzalem

Drugo soboto v juniju že deveto leto zapored prleški vinarji pripravljajo svoj praznik, na katerem ponudijo obiskovalcem najboljše, kar premorejo njihove kleti. V goste povabijo stroko, prijatelje, novinarje, sommelierje, gostince, umetnike in mednarodno priznane eksperte ter najboljše kuharske mojstre. Cilj je preprost. Svoja vina želijo družiti z najboljšim in najboljšimi.

petek, 27. maj 2011 ob 09:271

V soboto 1. vaške igre v Drakovcih

Zanimivo sobotno doživetje z obilo smeha in veselja za staro in mlado, se v soboto, 28. maja,obeta v Drakovcih pri Mali Nedelji. Pri Muzeju kmečkega orodja pri Voršičevih se bodo ob 9. uripričele 1. vaške igre. Šestčlanske ekipe se bodo pomerile v šaljivih igrah, ki bodo od tekmovalcev zahtevale nekaj moči, spretnosti in iznajdljivosti. Organizatorji, TD Mala Nedelja - Radoslavci, vabijo vse, ki želijo tekmovati, da sestavijo ekipe in se prijavijo za tekmovanje neposredno pred pričetkom ...

sreda, 25. maj 2011 ob 21:073

Prleški cug popeljal Prleke do Kopra in nazaj

20. in 21. maj je bil praznik za nekaj Prlekov. Seveda tisti, ki so bili na stojnicah so pridno delali, ravno tako organizatorji. Več kot 100 potnikov pa je bilo veselih ter zadovoljnih. Že v petek so postavili stojnice s ponudbo v Kopru. Večji del kulinarične in turistične ponudbe so predstavili domačinom in gostom, kateri so obiskali prireditveni prostor. Sicer nekoliko manj obiskovalcev a so prišli tudi takšni s katerimi se bo sodelovanje nadaljevalo.

nedelja, 22. maj 2011 ob 15:112

Sobotni rokenrol z »Gunsi« in »Motörheadi«

11. srečanje MK Samorog v Ljutomeru se je v soboto zaključilo s koncertom skupin 500 m, Guns'n'Roses real tribute in »koroškimi Motörheadi« Rollin' Bastards. Na odru sta tudi tokrat koncert popestrili seksi plesalki, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi ženski striptiz. Tako v petek kot v soboto so popoldan motoristi šli na panoramsko vožnjo, v petek zvečer pa sta na koncertu nastopili skupini Dismissed in Kula Band.

nedelja, 22. maj 2011 ob 11:321