Šesti stand up večer z Vanči Žorž

Šesti v nizu stand up večerov Vstani gor Lotmerk, je bil namenjen Vanči Žorž. Obiskovalci so še enkrat več napolnili restavracijo hotela Jeruzalem, Vanči pa je navzoče nasmejala s svojim "FDV humorjem".

sobota, 20. november 2010 ob 01:21

Martina in Martin 2010

Društvo upokojencev Radenci je pripravilo tradicionalno vsakoletno Martinovanje, vendar nekaj dni po Martinu, 17. novembra. Za tokratno zabavno prireditev, ki se je je udeležilo 94 članic in članov, je bila izbrana dvorana prenovljenega gasilskega doma v Radencih.

četrtek, 18. november 2010 ob 13:38

Stand up večer z Vanči Žorž

Spletni portal Prlekija-on.net in Prleške cejtnge v sodelovanju z LTO Prlekija Ljutomer, Hotelom Jeruzalem Ljutomer, Mediaart in Vinorejo Kaučič pripravlja naslednji stand up večer Vstani gor Lotmerk, ki bo v petek, 19. novembra ob 20.30 uri, v restavraciji hotela Jeruzalem v Ljutomeru, ko bo nastopila Vanči Žorž.

torek, 16. november 2010 ob 20:303

Češnja v DOSOR-jevem parku

V projekt »Uporabljaj me!« (zasnovali so ga Zavod za zdravstveno varstvo Murska Sobota, PEC – Pomurski ekološki center in Vzajemna zdravstvena zavarovalnica PE Murska Sobota) so se letos januarja vključile Zdrave in Eko šole v Pomurju. Za sodelovanje se jih je odločilo šestindvajset, njihovi prvošolci – iz vsake šole po en razred – pa so na temo sadje in rože delali poslikave na platnene vrečke. 424 učencev je tako poslikalo 1272 vrečk in med temi so bili ...

ponedeljek, 15. november 2010 ob 00:482

Prleki na 24. pohodu od Litije do Čateža

Letošnji Pohod po Levstikovi poti od Litije do Čateža je bil že 24. po vrsti. Prijetno jesensko vreme je bilo dodatna spodbuda za številne pohodnike, da so se v soboto, 13. novembra, udeležili te najbolj množične in prepoznavne pohodniške prireditve v Sloveniji. Po podatkihorganizatorjev je 22 km dolgo pot prehodilo čez 20.000 pohodnikov iz vseh koncev Slovenije.

nedelja, 14. november 2010 ob 21:26

In mošt je vino postal

Drug dan Martinovanja 2010 v Lotmerki, v soboto, 13. novembra, sta Pepek z brega in Klumpa krstila mošt, ki je tako postal vino. Pri tem sta jima pomagali županja občine Ljutomer Olga Karba in ljutomerska vinska kraljica Adriana Bogdan. Zabava se je nato nadaljevala s skupino Mambo Kings, ki je do poznih jutranjih ur skrbela za dobro voljo tisoč glave množice na Glavnem trgu.

nedelja, 14. november 2010 ob 00:415

Martinovo sobotno dopoldne v Ljutomeru

Na čudovito sončno Martinovo soboto je bilo v Ljutomeru veselo in zanimivo. Že od 8. ure dalje je potekala Martinova tržnica, kjer so ponudniki ponujali domače dobrote in izdelke, za najmlajše so potekale ustvarjalne delavnice Vrtca Ljutomer in Kluba prleških babic. Na odru so se zvrstile otroške gledališke predstave (Otroški oder KD Ivan Kaučič) in nastopi ljutomerske glasbene šole ter Kulturnega mladinskega TD Krištanci-Šalinci-Grlava.

sobota, 13. november 2010 ob 15:221

Petkov Martinov koncert v Ljutomeru

V petek, 12. novembra je na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Martinovanje 2010 v Lotmerki potekal Martinov koncert. Publiko so najprej dobro segreli Free for Cash, Samo Budna & Band pa so poskrbeli za vrhunec večera, ko je poln šotor prepeval vsem dobro znane pesmi.

sobota, 13. november 2010 ob 08:52

V DOSOR-ju krstili mošt v vino

Na Martinovo so se tega praznika v slovenskih vinorodnih krajih spomnili tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Ob bogato ponujenem Martinovem kosilu so v sodelovanju z Društvom upokojencev Radenci, ki ima svoje društvene prostore prav v DOSOR-ju, pripravili posebno presenečenje.

četrtek, 11. november 2010 ob 15:50

Pester program na Martinovanju v Ormožu

Martinovanje je največji praznik vinogradnikov, saj je njihov celoletni trud poplačan, šele ko se mošt spremeni v vino. In eno največjih Martinovanj v Sloveniji tudi letos pripravljajo v Ormožu, kjer bo veselo od 11. do 14. novembra.

sreda, 10. november 2010 ob 21:45